Nu har jag arbetat som optiker i ett år och skall fira detta storslaget och pompöst! Under studietiden bestämde jag mig för att verkligen fira när jag blev färdigutbildad som optiker men det blev inte riktigt av, så det får bli nu istället. Under året som gått har jag utvecklats en hel del i min roll som optiker. Det är inte alltid man känner att man kommit helt rätt i yrkeslivet, men nu är det faktiskt precis så jag känner det. Kunderna strömmar in, och när de väl fått hjälp gör det i allmänhet ganska stor skillnad för dom vilket innebär att en hel del uppskattning kommer till mig. Som optiker är det sällan fråga om någon komplex analys som skall göras med hjälp av laboratorier, utan en väldigt konkret och direkt analys som kan göras på plats. Detta är någonting jag verkligen uppskattar!

I nuläget arbetar jag tillsammans med fem andra optiker så vi är ganska stora när allt kommer omkring. Det finns många optiker runtomkring i landet, men i allmänhet är det stora kedjor eller väldigt små butiker. Vi är lite i mitten eller vad man skall säga, och jag tycker det känns riktigt bra att ha kollegor att arbeta tillsammans med utan att man behöver lyda direktiv från huvudkontor och liknande. Jag kan verkligen rekommendera optiker-yrket till den som inte riktigt vet vad den vill arbeta med i framtiden. Det är helt klart värt åren i skolan! I varje fall om man är som jag.